KOSTTILSKUD

Kosttilskud er en koncentreret kilde til næringsstoffer eller andre stoffer, der har en ernæringsmæssig eller fysiologisk virkning. Der findes mange forskellige slags kosttilskud, og de sælges normalt i koncentreret form af pulver, kapsler og tabletter. Det mest kendte eksempel på kosttilskud er de almindelige vitamin- og mineralpiller, som netop indeholder vitaminer og mineraler. Der er også kosttilskud med alle mulige slags bestanddele af- eller udtræk fra planter og dyr som fx fiskeolie.

Vitaminer anses som væsentlige og livsnødvendige, og vi skal derfor have dem regelmæssigt for at kunne “drives”.
Kroppen kan ikke selv producere vitaminer og mineraler, og vi skal derfor have dem gennem mad eller kosttilskud.
Forskellige typer af fødevarer er rige på forskellige vitaminer, og det betyder, at det er vigtigt at få en varieret kost.

Mineraler hjælper med at opbygge dele af kroppen såsom skelet, tænder og brusk, og de balancerer kroppens væske/saltbalance og sikrer, at vores muskler og celler virker optimalt.

Kosttilskud kan bruges af alle, men man skal huske, at kosttilskud hverken er et lægemiddel eller et naturlægemiddel.
Kosttilskud er en supplement til din kost og må ikke spises i stedet for en almindelig fødevare.

Folk, der er meget aktive, dyrker meget sport eller træner ofte, supplerer ofte med kosttilskud/sportskost-tilskud.

Det kan være kosttilskud/sportskost-tilskud, som fremmer muskelopbygning; proteinpulver, proteinbarer, proteindrikke, gainer, protein, kulhydrater, kreatin, aminosyrer, BCAA og EAA.

Det kan også være fedtforbrændende produkter, eller hvis man trænger til mere energi i sin hverdag eller i sin træning - så kan man få kosttilskud til at hjælpe; bl.a koffeinpiller eller pre-workout.

Dyrker man Endurance sport og har brug for mere langvarig energi, findes der kosttilskud, som indeholder elektrolytter, der holder dig hydreret gennem hele din træning. Eller man kan bruge forskellige kulhydrattyper som fx Maltodextrin, Fruktose og Dextrose - disse tre kulhydrattyper har forskellige absorptionshastigheder og vil hurtig fylde dit glykogenlager samtidig med, at de også giver dig vedvarende energi.

Fiskeolie kan ligeledes være et godt kosttilskud. Fiskeolie har mange, vigtige funktioner for blandt andet hjernen, hjerte-kredsløbet og kroppens led.

I løbet af de seneste år er der kommet en ny kategori under kosttilskud, nemlig “Functional Food” eller madvarer.

I denne kategori finder man produkter som bl.a proteinpandekager, toppings, protein-nutella, proteinchips, kaloriefattige dressinger og sovs, stevia dråber og meget mere.  

KOSTTILSKUD

Der er 179 varer.

Viser 1-12 af 179 element(er)

Aktive filtre