Kreatin

Kreatin er et stof, som dannes naturligt i kroppen af aminosyrer.
I forbindelse med normal kost får man cirka 1 gram protein om dagen via eksempelvis fisk og rødt kød.

Kreatin fungerer som et lille - dog hurtigt - tilgængeligt energilager.
Når kroppen har behov for ekstra energi, og kreatinfosfat-lagrene er fulde, udnytter kroppen disse lagre og får dermed mere energi. Denne effekt er dog ret kortvarig, da lagrene tømmes meget hurtigt. Her kan det være smart at tilføre et tilskud af stoffet. Hvis man indtager kreatin som kosttilskud, og dermed ophober ekstra kreatin i skeletmuskulaturen, end hvad kroppen naturligt danner, vil kroppen have et større lager af kreatin.

De sidste mange år har kreatin været meget populært blandt sportsfolk i hele verden.
Kreatin er den mest almindelige form for tilskud, og har for det meste to meget positive effekter: Kreatin er med til at øge muskelstyrken og nedsætter restitutionstiden hos sportsudøveren.

Kreatin får ligeledes muskelcellerne til at vokse. Tilskuddet vil hjælpe muskelcellerne med at binde mere vand, og dette er med til at stimulere muskelcellerne, som så får musklerne til at vokse yderligere. Det er videnskabeligt bevist, at et tilskud af cirka 3 gram kreatin dagligt kan øge kroppens præstation i forbindelse med intensiv træning - eksempelvis styrketræning, spurt og intervaltræning.

Kreatin

Der er 5 varer.

Viser 1-5 af 5 element(er)

Aktive filtre